In perioada : 03.01.2025 - 31.12.2026, KPMG ROMANIA SRL (Lider) va implementa proiectul ” Adaptarea cunostintelor teoretice la practica pietei muncii - stagii de practica pentru studenti” - 311335 (Cod SMIS)
Proiectul “Adaptarea cunoștințelor teoretice la practica pieței muncii - stagii de practică pentru studenți" (Cod SMIS: 311335), cofinanțat de Uniunea Europeană, este dezvoltat de KPMG ROMANIA SRL cu scopul de a crește relevanța formării profesionale pentru 300 de studenți din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării, prin organizarea de stagii de practică pentru studenți de la facultăți și specializări diverse pe o perioadă de 24 de luni.
Grupul țintă al proiectului este format din studenți înscriși la programele de licență, masterat sau doctorat din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării. Aceștia sunt încurajați să aplice pentru a se înscrie în proiect și a-și desfășura stagiile de practică prevăzute de programa școlară, în ocupații relevante pentru domeniul și profesia pentru care se pregătesc pentru viitoarea lor carieră, la sediul KPMG Romania SRL din București.
Studenții se vor putea înscrie pentru stagiile de practică accesând formularul.
Prin angajamentul său față de dezvoltarea forței de muncă, KPMG își asumă misiunea de a instrui practicanții participanți în proiect - studenți înmatriculați în instituții de învățământ superior publice sau private. Astfel, aceștia vor dobândi competențe-cheie în domenii relevante pentru calificarea lor profesională și specializările pentru care se preconizează creșteri ale cererii de forță de muncă pe termen mediu și lung.
Proiectul se adresează studenților din regiuni mai puțin dezvoltate ale României precum: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru, astfel că unul dintre criteriile de eligibilitate pentru stagiile de practică este ca studenții care aplică pentru aceste stagii de practică să nu aibă domiciliul în regiunea mai dezvoltată București-Ilfov.
Printre activitățile care vor fi incluse în proiect se numără dezvoltarea competențelor antreprenoriale, inclusiv adaptarea acestora la cerințele legate de mediu, climă, energie, economie circulară și bioeconomie, precum și dobândirea abilităților necesare în sectoarele implicate în tranziția climatică.
Pentru o pregătire practică adecvată și o evaluare obiectivă, studenții vor lucra, după caz, cu tutori specializați în meserii relevante pentru formarea lor. Competiția va avea o componentă inovatoare, diferită de proiectul sau caietul de practică, și va urmări aplicarea eficientă a abilităților necesare unui viitor angajat pe o piață a muncii modernă, competitivă și orientată spre economia verde.
Valoarea totală a proiectului (Lei): 4.925.210,00
Valoarea cofinanțării UE (lei): 3.977.107,08
Informațiile prezentate mai sus au caracter informativ și general, toate condițiile specifice pentru înscriere în grupul țintă vor fi stabilite ulterior și transmise persoanelor interesate de înscriere în proiect.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați mfe.gov.ro.
Proiectul se adresează studenților înscriși la programele de licență, masterat sau doctorat din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării. Aceștia sunt încurajați să se înscrie în proiect și a-și desfășura stagiile de practică prevăzute de programa școlară, în ocupații relevante pentru domeniul și profesia pentru care se pregătesc pentru viitoarea lor carieră, la sediul KPMG România SRL din București.
Proiectul se adresează studenților din regiuni mai puțin dezvoltate ale României precum: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru, astfel că unul dintre criteriile de eligibilitate pentru stagiile de practică este ca studenții care aplică pentru aceste stagii de practică să nu aibă domiciliul în regiunea mai dezvoltată București-Ilfov.
Studenții se pot înscrie pentru stagiile de practică accesând formularul.
KPMG în România organizează stagii de practică plătite între 01.01.2025 - 30.12.2026, în cadrul proiectului Adaptarea cunoștințelor teoretice la practica pieței muncii - stagii de practică pentru studenți - Cod SMIS: 311335.
Scopul este creșterea relevanței formării profesionale pentru studenți din regiuni mai puțin dezvoltate, prin 300 de stagii la sediul KPMG din București.
Stagiile sunt deschise studenților de la licență, masterat sau doctorat și se desfășoară în format fizic, oferind o experiență practică esențială pentru integrarea pe piața muncii.
Înscrierile se fac pe pagina proiectului.
05
Mar
2025
Fondul Social European Plus
Programul Educație și Ocupare 2021-2027
Obiectiv de politică: 4 „Europă mai socială și mai favorabilă incluziunii, prin implementarea Pilonului european al drepturilor sociale“
Prioritate: P08 „Creșterea accesibilității, atractivității și calității învățământului profesional și tehnic“
Obiectiv specific: ESO4.5 „Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie (FSE+)“
Apel: PEO/76/PEO_P8/OP4/ESO4.5/PEO_A3 - Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din ÎPT - Stagii de practică pentru elevi_Regiuni mai puțin dezvoltate
Beneficiar: KPMG ROMANIA SRL
Perioada de implementare: 01.12.2024 - 30.11.2027
Contract de finanțare: nr.G2024-69255/14.11.2024
Cod SMIS: 311334
©2025 KPMG România SRL, a Romanian limited liability company and a member firm of the KPMG global organization of independent member firms affiliated with KPMG International Limited, a private English company limited by guarantee. All rights reserved.
For more detail about the structure of the KPMG global organization please visit https://home.kpmg/governance.